Ravioli är ursprungligen en italiensk maträtt, den upptäcktes av köpmannen Francesco di Marco under 1300-talet i Venedig. Det är en mycket populär maträtt i Italien och har varit det länge.

Maträtten består av pastakuddar som kan vara fyllda med vad som helst. Oftast är de fyllda med kött, fisk eller kyckling. De kan även vara vegetariska och fyllda med ost eller grönsaker. Man kokar dessa pastakuddar såsom vanlig pasta, ofta med mycket salt, men det är en smaksak om man gör dem själv. Pastakuddarna serveras oftast i en tomatsås smaksatt med olika kryddor, exempelvis vitlök, lök, basilika, timjan m.m. Beroende på vilken fyllnad man har i pastakuddarna så kan man ha olika sorters pastasås till.

Det kan ta olika lång tid att göra ravioli själv, det beror helt på hur erfaren man är med att tilllaga mat och hur stora eller små man gör pastakuddarna. Desto mindre pastakuddar desto längre tid tar det att göra dem.

Är man inte sugen på att göra ravioli själv finns det färdig att köpa i de flesta matvarubutikerna, då är det vanligast med pastakuddar fyllda med kött och tomatsås. Ravioli säljs oftast på konservburk så planerar du inte att äta det samma dag som du köper det så gör det ingenting om det står i skafferiet ett tag.

Boeuf Bourguignon Recept
1,5 kg fransyska (benfri), högrev el. ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morötter 2 st gul lök(ar) 1,5...

admin