Pasta Frutti di Mare är en rätt som kommer ifrån södra Italien. Till denna rätt ska man helst använda färska skaldjur, men då tillgången i Sverige både påverkas av var du befinner dig i landet så väl som säsong får man ofta nöja sig med frysta dito.

Det du behöver för att tillaga Pasta Frutti di Mare är pasta av en valfri sort och de skaldjur du kan komma över och gillar mest, exemplvis blåmusslor, jätteräkor, pilgrimsmusslor, calamares, hummer eller krabba. Man kan även slänga i valfri fisk. Frutti di Mare betyder just havets frukter så varienterna är oändliga.

Utöver skaldjur innehåller Pasta Frutti di Mare gul lök, vitlök, vitt vin, kryddor efter smak så som cayennepeppar, saffran, kapris, citron, dragon, persilja och basilika. Vissa menar dock att kryddan basilika är starkt förbjuden att använda i Pasta Frutti di Mare, men det är en smaksak. Pastan ska vara väldigt al dente och man ska möta tuggmotstånd.

Frutti di Mare anses vara en italiensk delikatess på de lokala restaurangerna och kan därför avnjutas till vardag så väl som till fest. En perfekt för eller huvudrätt att servera till en lite finare middagsbjudning med samma vita vin som rätten är tillagad på. Det kommer bli en storslagen succé och dina gäster kommer bli mätta och belåtna samt imponerade av din matlagningskonst, var dock noga med att kontrollera innan bjudningen så att ingen av de kommande gästerna är skaldjursallergiker.

Boeuf Bourguignon Recept
1,5 kg fransyska (benfri), högrev el. ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morötter 2 st gul lök(ar) 1,5...

admin